skip to Main Content

НКЖИ ще демонтира релсовия път по протежението на бул. Вардар. Водят се разговори за даряване на терени на „Софийски имоти“ ЕАД за изграждане на квартално игрище.

lineen-park-vardar-thumb

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ започва демонтаж на релсовия път в район „Илинден“ по посока „Красна поляна“, съобщи в седмичния си отчет до гражданите кметът на район „Илинден“, д-р Емил Бранчевски. В СОС на 3 април 2024 г. беше внесен доклад от общинските съветници Борис Бонев и Христо Копаранов за предприемане на действия от страна на кмета на СО г-н Васил Терзиев и съответните районни кметове по прехвърляне на държавните имоти, попадащи в обхвата на бъдещия парк. Проектът разчита на подкрепата и съдействието на областния управител, Министерството на транспорта и НКЖИ. Това са първите стъпки от изграждането на линеен парк по бул. Вардар с велоалеи, тротоари, места за отдих и подход към Източната порта на Западния парк, която е предложение на д-р Бранчевски. Целта е над 35 000 кв. м да се превърнат в модерни, облагородени зелени площи и площадни пространства, част от Зеления ринг на София.

Водят се разговори, бившите терени на „Електрохолд“ АД да бъдат дарени от „Софийски имоти“ ЕАД на район „Илинден“ за изграждането на квартално игрище и детска площадка, стана ясно след среща с изпълнителния директор на дружеството – г-н Димитър Шивачев.

sport

Продължават по план дейностите по чистене и измиване на улици и тротоари, обработката на документи, стикиране и репатриране на ИУМПС. В отчета са включени още стартът на пилотната инициатива за разделно събиране в кв. „Захарна фабрика“, както и установените проблеми и казуси след проверките на 158 ДГ „Зора“ и 179 ДГ „Синчец“, за които съобщихме по-рано.

На 22 април 2024 г. ще се състои открита приемна на кмета на район „Илинден“ пред блок 8 в кв. „Гевгелийски“ от 17:30 ч.

Back To Top
Skip to content