skip to Main Content

Информация от Столичен инспекторат относно снегопочистването.

ilinden-novini
Директорът на Столичен инспекторат. инж.Николай Неделков споделя:

„Информация към 7.00ч. на 20 януари 2024г.

В София интензивен снеговалеж започна към 5 часа тази сутрин. Към момента се извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столичната община приоритетно по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Започнали са частични обработки и по основни улици в районите, както и вътрешнто-квартални в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя кв. Бояна – местност Златни мостове и кв. „Драгалевци“ – хижа Алеко.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии.

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

За днес прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код – усложнена зимна обстановка с обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка. Температурите ще се понижават, ще духа вятър и ще има условия за навявания.

Напомняме на шофьорите да карат само с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.“

На територията на район Илинден екипите на Столичен инспекторат работят активно по снегопочистването. С помощта на Столичен инспекторат се осъществява денонощен контрол за дейностите по зимно почистване.

ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ ПРИЕМА ДЕНОНОЩНО СИГНАЛИ НА ТЕЛЕФОН 02/ 987 55 55.

Back To Top
Skip to content