skip to Main Content

„Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“. Предстои изграждане на открита галерия в парк „Света Троица“.

kluch

На 16 април 2024 г. се състоя изложбата „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“, създадена в памет на Ани и Явор, чиито животи бяха отнети на 8 май 2023 г., докато пресичаха пешеходна пътека на бул. „Сливница“ от 19-годишен неопитен шофьор, управлявал МПС с прекомерно висока скорост.

В 28 табла до 30 април 2024 г. пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъдат изложени творби на Ани – Серия „Очи“ и фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки на блогърите от „По стъпките“. На всяко от таблата има и послания, свързани с изкуството и любовта, както и кратки разкази от творческия път на Ани и Явор. Значки и стикери със сърца бяха символът, който събралите се граждани получиха от организаторите.

Д-р Емил Бранчевски беше официален гост на събитието и потвърди публично ангажимента на район „Илинден“ за изграждане на галерия на открито в парк „Света Троица“, в която ще се представят още произведения на авторите, както и ще бъде предоставяна изява на млади таланти, подкрепяни от новоучредената Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“. Кметът на район „Илинден“ изрази своята подкрепа за усилията и възхищението си от силата на основателите и доброволците на фондацията. Д-р Бранчевски заяви непреклонната си воля за битка с войната по пътищата и благодари за съпричастността на жителите и на младите хора на „Илинден“ към тази кауза, претворена чрез изкуство.

Събитието беше открито от Яна Генова, заместник-кмет на СО в направление „Образование, култура, спорт и младежки дейности“. Участие взеха Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, общински съветници, кметът на район „Люлин“ – Георги Тодоров, актьорът Алек Алексиев и част от екипа на NO BLINK; Елена Радева; представител на ABLE Mentor – програма за индивидуално менторство на ученици, в която участваха Ани и Явор; Ирина Кирякова – психотерапевт, преподавател и писател; Ана-Мария Стоилова – писател и психотерапевт; Румен Дунев – автомобилен състезател и Председател на БФАС. „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“ завърши с концерт на Графа, Свилен Ноев от група „Остава“ и Дара Екимова.

kluch2           kluch3                                                                     kluch4             kluch5

Back To Top
Skip to content