skip to Main Content

„Кой покори Слънцето?“ – стана ясно в парк „Света Троица“

летен театър

Вторият ден на Детски театрален фестивал „Веселба за патиланци“ премина успешно на лятната сцена в парк „Света Троица“, като малки и големи съпреживяха историята на едно необикновено щурче, което не искаше да свири на цигулка като другите щурчета, ами искаше да бъде герой. С помощта на децата обаче щурчето разбра, че герои не са само тези, които размахват саби, а и тези, които с музиката си покоряват сърцата на хората.

Куклената театрална постановка „Кой покори слънцето?“ се посрещна с изключителен интерес и ентусиазъм от детската публика, която беше неусетно въвлечена в действието на сцената чрез допълнителните способи на форум театъра.

Драматург на спектакъла е Цвете Янева, режисьор: Екатерина Казакова, музика: Елена Методиева, а грабващата професионална играта на актьорите Екатерина Казакова и Наделина Камбитова провокира активното включване на зрителите, като пренесе в света на приказките, не само децата, но и техните възрастни придружители.

Детският театрален фестивал „Веселба за патиланци“ е част от Лятната културна програма на Район „Илинден“ и има за цел да забавлява, образова и възпитава детската публика на лятна сцена в парк „Света Троица“ от 03. до 07. юли 2023 г. от 10:30 часа. Дано времето го позволи!!

Утре очаквайте „Малката русалка“ – куклен спектакъл по едноименната приказка на Ханс К. Андерсен, създаден по сценарий на Дана Андонова и Нели Токмакчиева.

Подробна информация за програмата на Фестивала можете да намерите, като последвате следния линк: https://www.ilinden.bg/wp-content/uploads/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%94%D0%A2%D0%A4-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-04.-07.07.2023.pdf

Ще се радваме да се присъедините към нашето традиционно театрално събитие, организирано тази година в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Театър „Камбана Арт“!

ВХОД СВОБОДЕН!

 

Back To Top
Skip to content