skip to Main Content

Коледни звезди грейнаха в Район „Илинден“

IMG_1669

Красива млада коледна елха бе засадена днес от кмета на Район „Илинден“ д-р Емил Бранчевски и зам.-кмета г-н Радослав Колев като символично начало на мандата на новото ръководство с пожеланието, както елхата символизира вечния живот, постоянството и израстването, така и дейността на новото ръководство за развитието на района да бъде градивна, целенасочена и ползотворна.

IMG_1660IMG_1695

На събитието, организирано под мотото „Коледни звезди в Илинден“, присъстваха малчугани от ДГ № 153 „Света Троица“ и ученици от 3. СУ „Марин Дринов“, 45. ОУ „Константин Величков“ и ПГХВТ „Проф. Д-р Г. Павлов“. Децата, с грейнали лица и звезди в очите, пяха коледни песни и с нетърпение чакаха засаждането на коледната елха, след което следваше забавно групово украсяване с коледни играчки, гирлянди и пожелания към Дядо Коледа.

IMG_1676IMG_1681

Като част от събитието, на елхата бе експонирана от самите деца и Коледна изложба на картички – подаръци за всички минувачи от „Пътуващата работилница на Дядо Коледа“, организирана от Районна администрация „Илинден“ и децата от ДГ № 51 „Щурче“, ДГ № 52 „Илинденче“, ДГ № 153 „Св. Троица“, ДГ № 158 „Зора“ и ДГ № 179 „Синчец“.

IMG_1724IMG_1734

Събитието приключи с коледно настроение и с препратка към бъдещето, когато елхата ще става все по-висока и следващите Коледи, в които ще се събират все повече деца и възрастни около нея, за да изпълват очите си с коледни звезди и отварят сърцата си за красивата коледната магия.

IMG_1721IMG_1733

Back To Top
Skip to content