skip to Main Content

Лятно кино в парк „Света Троица“

лятно кино2
Тази вечер бе поредната, която младият екип на Сдружение „Кинематография Медия“ превърна в едно приятно и смислено кино изживяване под открито небе – този път в парк „Света Троица“.
Малки и големи жители и гости на Район „Илинден“ се потопиха в действието на няколко къси филми, провокиращи размисли и противоречиви емоции, сред които бяха детският анимационен филм „Баба“ на режисьора Димитър Димитров, „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Под един покрив“ на Симеон Цончев. Всичките заглавия са отличени на множество фестивали, сред които Златна роза и София Филм Фест. Включени бяха още 2 филма от Полша и Германия.
лятно кино1
Тазгодишното лятното кино Районна администкрация „Илинден“ организира в партньорство със Сдружение „Кинематограф Медия“ като част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.
Последната вечер на прожекции на къси филми в района това лято ще бъде на 21. юли 2023 г. от 20:30 ч., отново в парк „Света Троица“– на поляната зад детскат аплощадка с люлките и пред будките със сладолед.
лятно кино
За тогава редакторите от „Кинематограф Медия“ са подготвили за нас една по-провокативна и наситена програма, която ще започне с анимационния филм „Война“ на режисьора Димитър Димитров. Ще гледаме още 2 български филма: „Better Nature“ на Ралица Петрова и „Глад“ на Петър Крумов. Всичките заглавия са отличени на множество фестивали, сред които Златна роза и София Филм Фест.
Включени са още 3 филма от Великобритания и Гърция.
Back To Top
Skip to content