skip to Main Content

Парк „Света Троица“ бе домакин на празника „Да танцуваме ЗАЕДНО“

усмивка света троица

Изминалата събота (22.04.2023 г.) остави траен отпечатък в културния календар на Район „Илинден“ и парк „Света Троица“, където под наслов „Да танцуваме ЗАЕДНО“ за втора поредна година се събраха десетки малки и големи от цяла София на един грандиозен следвеликденски празник с широка културна и социална насоченост.

Събитието бе организирано в партньорство с Районна администрация „Илинден“ от Анна Йончева – автор на Проект РАЗЛИЧНИТЕ деца на България“ и инициативата „Да играем ЗАЕДНО“, Ваня Тодорова – председател на Фондация „Можем ЗАЕДНО“ и председателя на Сдружение „Да дарим усмивка“.

Таргет групата на празника беше доста широка – от деца със социални потребности, деца от социални институции и всички останали деца до възрастни, запазили детското в себе си. Фокусът на събитието беше, не върху проблемите и нелекия живот на децата със специални потребности, ами върху техните прекрасни усмивки и неоспоримия факт, че всички ние се усмихваме на един и същи език.

В богатата музикално-развлекателна програма имаше от всичко по много – различни стилове музика и танци и различни по възраст изпълнители, сред които бяха Светла Дукатева и Вокална група „Елбетица“, както и възпитаници на 55. СУ „Петко Каравелов“, сапунени приключения и цирково изкуство, ателие за оцветяване на гипсови фигурки, детски научен клас, скулптуриране на балони, рисунки на лица, изпълнени от Детски парти център Casa Mitica, подаръци от „Зайо Байо“, много забавни игри с анимационни герои и нови приятели.

Водещи на програмата бяха любимците на публиката от предаването „След часовете” – Диана Костова и Димитър Ганев. Сред специалните гост-изпълнители бяха младите музиканти от „Drago Drum School“, които изнесоха урок на открито за всички любители на барабаните, а след тях емоциите на публиката взриви и тежката артилерия от група АТЛАС.

Сред официалните гости на събитието беше и кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, който поздрави организаторите за чудесната инициатива, като изказа пожеланието да се превърне в традиционна за района, защото, освен че добавя много радост и високо качество забавление в живота на всички децата, допринася за социализация и интеграция на децата със специални потребности и най-важното – възпитава в обществото ни разбиране, приемане и толерантност към различията на другите.

Back To Top
Skip to content