skip to Main Content

Празник на район „Илинден“ – „Традиции и памет“ 2024

1903

Празник на район „Илинден“ – „Традиция и памет“ 2024

Каним жителите и гостите на района да участват в тържествено възпоменание на 20 юли 2024 г. от 18:30 ч. пред паметника-плоча в парк „Света Троица“ по повод саможертвата на героите-илинденци от 1903 г. От 19:00 ч. на лятната сцена в парка ще състои тържествен концерт, организиран от СО-район „Илинден“, съвместно с НЧ „Гоце Делчев-1927“, в който специален музикален гост е легендарната Йорданка Христова. В събитието ще изявят своя талант още Мая Нешкова & маестро Кирил Икономов, Снежина Темелкова, Александър Александров – Алекс, ансамбъл „Арт палитра“ с ръководител Ивайло Димитров и ансамбъл „Огнените“ с ръководител Орлин Иванов. Тържественият концерт е част от Календара на културните събития на Столична община.

От 18.07. до 02.08.2024 г. ще се състои и приключението „Предизвикай ума си. Бъди „Илинден!“, в което жителите ще могат да научават повече за знаменити личности, за исторически събития, за градския фолклор, за бъдещи проекти за развитието на района, като откриват и сканират QR кодове, поставени на културни паметници, емблематични сгради, табели на улици, места за отдих и спорт на открито в четирите жилищни комплекса „Гевгелийски“, „Света Троица“, „Захарна фабрика“ и „Илинден“. Най-активните участници, заедно с изявени таланти от района ще получат предметни награди.

На 20 юли 2024 г. е планирана и възстановка на Илинденското въстание в Западен парк от 11:00 ч., изпълнена от НС „Единение“.

Предвидени са и други празнични активности, за които ще Ви информираме своевременно.

1903

Back To Top
Skip to content