skip to Main Content

Предстои Лятно кино в Район „Илинден“

лятно кино
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 След известно прекъсване, Лятното кино в Район „Илинден“ се завръща с нови сили, този път като част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. и за първи път в партньорство със Сдружение „Кинематограф Медия“ – собственик на най-голямата платформа за късометражно кино в България.

Целта на Лятното кино тази година е, от една страна – да обогати културния календар на Район „Илинден“ с още една форма на културно-развлекателно събитие на открито със свободен достъп за зрителите, а от друга – да подпомогне популяризирането на късометражното кино като съвременна форма на визуално масово изкуство.

В рамките на 4 дни жители и гости на района ще имат възможност да се потопят в действието на 4 различни филми, както български, така и чуждестранни, които ще ни пренесат в различни времена и реалности, ще ни въвлекат в различни конфликтни ситуации и ще ни представят различни гледни точки по социалнозначими и актуални теми, както за индивида, така и за цялото ни общество.

Датите и местата, на които ви каним на кино са:

  • 01 и 02. юли 2023 г., от 20:30 ч. – парк „Света Троица“ (при храм „Света Троица“ на бул. „Константин Величков“);
  • 13 и 14. юли 2023 г. от 20:30 ч. – Западен парк – широката поляна до локалното платно на бул. „Сливница“.

За заглавията на филмите и повече информация за тях, следете сайта и Фейсбук страницата на Район „Илинден“, както и официалната платформа на Сдружение „Кинематограф Медия – kinematograf.bg/programa

Ще се радваме да се присъедините към нас, за да се забавляваме заедно и споделим емоции и размисли по време на кинопрожекциите в парка – под открито небе!

Back To Top
Skip to content