skip to Main Content

Приключи детският театрален фестивал в Район „Илинден“

летен театър

Четвъртият, заключителен ден на Детски театрален фестивал „Веселба за патиланци“ бе открит от г-жа Галя Минчева – зам.-кмет на Район „Илинден“, която поздрави актрисите от Театър „Камбана Арт“ Екатерина Казакова, Наделина Камбитова и Силвия Стоянова за прекрасните представления, уникалните сценични декори и увлекателната театрална игра на високо професионално ниво, с които радваха деца и възрастни в рамките на четири дни на откритата сцена в парк „Света Троица“.

летен театър2

Г-жа Минчева изказа специални благодарности от името на г-н Иван Божилов, кмет на район „Илинден“ и председател на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за изключителния принос, който добави Театър „Камбана Арт“ към реализацията на целите на детския театрален фестивал, който освен да забавлява, си бе поставил и амбициозната задача да образова, да социализира и възпитава, да формира културен вкус у невръстната публика и любов към театъра като изкуство.

В последния ден на Фестивала публиката се потопи в чудните приключения на „Храбрият оловен войник“ на Цвете Янева, с режисьор: Екатерина Казакова, музика: Надежда Митева, сценография: Елфира Синсерус и Мила Дикалова, с участието на Екатерина Казакова, Силвия Стоянова и Наделина Камбитова, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Прекрасните разказвачки на вълшебната латерна докоснаха сърцата на малки и големи с приказката за храбрият оловен войник и картонената балеринка, за тяхната истинска любов и за препятствията, през които двамата преминат, за да я съхранят. Деца и възрастни съпреживяха приказната история и на финала си тръгнаха с малко съжаление, че Фестивалът свършва, но и в очакване на 20. юли, когато – по случай ИЛИНДЕН на сцената в парк „Света Троица“ от 10:30 ч. ще гостува Театър „Цвете“ – тогава с куклената постановка „Кой да бъде цар?“.

Очакваме ви на 20. юли т.г. в парк „Света Троица“, когато, освен куклен театър, деца и възрастни ги очакват и много други празнични изненади!

ВХОД СВОБОДЕН!

Back To Top
Skip to content