skip to Main Content

Промяна в датите на лятното кино

L

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Заради дъждовното време се наложи да променим предварително планираните дати за прожекции на Лятното кино в Район „Илинден“, но, за щастие – не и да го отменим.

Така, новите дати, на които ви каним на Лятно кино са:

– 13. и 14. юли 2023 г. – 20:30 ч. – Западен паркшироката поляна до локалното платно на бул. „Сливница“;

– 19. и 21. юли 2023 г., от 20:30 ч. –  на голямата поляна в парк „Света Троица (на бул. „Константин Величков“).

Организирано като част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. и за първи път в партньорство със Сдружение „Кинематограф Медия“ – собственик на най-голямата платформа за късометражно кино в България, в рамките на 4 дни лятното кино ще ни представи няколко български и чужди късометражни филми, които ще ни пренесат в различни времена и реалности, ще ни въвлекат в различни конфликтни ситуации и ще ни представят различни гледни точки по социалнозначими и актуални теми, както за индивида, така и за общество като цяло.

ПРОГРАМА на 13. юли 2023 г.

Начален час: 20:30 ч.

Локация: Западен парк – широката поляна до локалното платно на бул. „Сливница“.

L

Програмата започва с детския игрален филм „Небето над хълма“ на режисьора Надя Тодорова. Следват ще още 3 български филма: „Старецът и телефонът“ на Орлин менкаджиев, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Интервю в утробата на кита“ на Рашко Раков. Програмата включва още филми от Австралия, Нова Зеландия и Гърция.

ПРОГРАМА на 14. юли 2023 г.

Начален час: 20:30 ч.

Локация: Западен парк – широката поляна до локалното платно на бул. „Сливница“.

Във втората кино вечер, програмата ще започне с детската анимация „The Oceanmaker“, и продължава с българския филм „Празник“ на режисьора Антония Милчева, номиниран през 2022 за Златна роза. Включени са още филми от Великобритания и САЩ.

ПРОГРАМА на 19. юли 2023 г.

Начален час: 20:30 ч.

Локация: парк „Света Троица“  – голямата поляна, в близост до храм „Света Троица“, бул. „Константин Величков“.

Програмата започва с детския анимационен филм „Баба“ на режисьора Димитър Димитров и продължава с още 3 български филма: „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Под един покрив“ на Симеон Цончев. Всичките заглавия са отличени на множество фестивали, сред които Златна роза и София Филм Фест. Включени са още 2 филма от Полша и Германия.

ПРОГРАМА на 21. юли 2023 г.

Начален час: 20:30 ч.

Локация: парк „Света Троица“  – голямата поляна, в близост до храм „Света Троица“, бул. „Константин Величков“.

L.kino-Park_Sv

Във втората вечер програмата ще бъде по-провокативна, като ще започне с анимационния филм „Война“ на режисьора Димитър Димитров и ще продължи с още 2 български филма: „Better Nature“ на Ралица Петрова и „Глад“ на Петър Крумов. Всичките заглавия са отличени на множество фестивали, сред които Златна роза и София Филм Фест.

Включени са още 3 филма от Великобритания и Гърция.

Целта на Лятното кино тази година е, от една страна – да обогати културния календар на Район „Илинден“ с още една форма на културно-развлекателно събитие на открито със свободен достъп за зрителите, а от друга – да подпомогне популяризирането на късометражното кино като съвременна форма на визуално масово изкуство.

Ще се радваме да се присъедините към нас, за да се забавляваме заедно и да споделим емоции и размисли по време на кинопрожекциите под открито небе!

 ВХОД СВОБОДЕН!!!

Back To Top
Skip to content