skip to Main Content

Район „Илинден“ отслужи тържествена панихида в навечерието на 6. май

6 май6

Денят на храбростта и на Българската армия 6. май в район „Илинден“ бе отбелязан в навечерието на празника пред паметната плоча на загиналите за свободата на България в парк „Света Троица“.

6 май

За поредна година представители на Районна администрация „Илинден“, НЧ „Епископ „Йосип Щросмайер – 2009“, ГС „Епископ Йосип Щросмайер“, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите /СВВ/, 3. СУ „Марин Дринов“ и други организации и граждани сведоха глави пред паметта на загиналите за свободата на България във всичките войни от 1885 до 1945 г. и почетоха героите с поднасяне на венци и цветя пред паметника.

6 май2

Тържествена панихида за упокой на душите на загиналите бе отслужена от свещеник от храм „Света Троица“, а кратки речи в памет на смелите български войници произнесоха кметът на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов, секретарят на НЧ „Епископ Йо. Щросмайер – 2009“ г-н Трифон Павлов и председателя на СВВ млд. лейтенант ОЗ инж. Петър Велчев.

6 май1

Сред гостите на събитието бяха и ученици от  3. СУ „М. Дринов“, които, в качеството си на най-младите приемници на нашата история и културна традиция се преклониха пред спомена за героизма на Българската армия, която няма нито един пленен флаг.

6 май5

Back To Top
Skip to content