skip to Main Content

Район „Илинден“ проведе турнир по футбол за девойки между училищни отбори

IMG_1782

IMG_1781

След масово проведените състезания по футбол за момчета и юноши от 5. до 12. клас в рамките на Районно първенство на Ученически игри 2023-2024 г. и изказаното желание от страна на девойките също да се състезават по този вид спорт, по инициатива на учителите по физическо възпитание и спорт от ПГХВТ „Проф. Д-р Г. Павлов“, 3. СУ „М. Дринов“, 33. ЕГ „Св. София“ и 113. СУ „С. Филаретов“, на 14. декември т.г. в Район „Илинден“ се проведе и турнир по футбол за девойки от 8. до 12. клас.

IMG_1774

По време на състезанието състезателките от отделните отбори показаха спортсменски дух и стремеж към победа, а на финала оспорваната игра приключи с първото място за ПГХВТ „Проф. Д-р „Г. Павлов“, второто – за 33. ЕГ „Св. София“, трето – за 113. СУ „С. Филаретов“ и четвъртото – за 3. СУ „М. Дринов“.

IMG_1776

Турнирът бе организиран от Районна администрация „Илинден“, в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, под мотото „За купата на Кмета на Район „Илинден“ като превенция на зависимостите, които дебнат младите хора днес, от една страна и с цел да бъде осигурен равен достъп до футбола като спорт за двата пола, от друга.

IMG_1779

Официален гост на турнира беше кметът на Район „Илинден“ д-р Емил Бранчевски, който поздрави всички участващи девойки за техния интерес към футбола като спорт и ентусиазма, с който се включиха във футболната надпревара. Д-р Бранчевски връчи купи, грамоти и подаръци на всички отбори, споделяйки радостното настроение на състезателки.

IMG_1780

Домакин на спортното събитие беше 113. СУ „Сава Филаретов“, в лицето на своя директор г-н Милен Пейчев. Деца и учители бяха подготвили кратка музикална програма, която внесе празнично коледно настроение и смекчи разгорещените футболни страсти.

IMG_1777

Турнирът приключи с нови приятелства между участници и зрители, с намерението на всички да се занимават с повече спорт през свободното време и с пожеланието за една прекрасна Коледа и успешна Нова година!

Back To Top
Skip to content