skip to Main Content

Сборник със стихове на ученици от район „Илинден“ по повод 24. май

24-may

Администрацията на район „Илинден“ с гордост публикува сборник със стихове на ученици от Кръгла маса, проведена в Деня на поезията.

На 21. март т. г. Районна администрация „Илинден“, в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“ и Народно читалище „Гоце Делчев – 1927“ проведоха Кръглата маса. Събитието бе посветено на Световния ден на поезията и бе организирано по инициатива на Иван Божилов, кмет на Район „Илинден“, за да осигури възможност за среща и обмяна на творчески опит между няколко поколения поети с цел да се подпомогне взаимодействието на подрастващите с утвърдени личности от културната гилдия и включването на младите хора в съвременния културен живот на Района. Кръглата маса на поезията бе наречена по този начин, не защото имаше кръгла маса, ами защото всички участници – от прохождащи млади таланти до утвърдени имена в поезията – получиха равнопоставена възможност да се изявят, а залата на Читалище „Гоце Делчев – 1927“, което бе домакин на събитието.  Своята любов към поезията и творчески заряд демонстрираха ученици от VI до X клас от 43. ОУ „Хр. Смирненски“, 3. СУ „М. Дринов“, 45. ОУ „К. Величков“, 33. ЕГ „Св. София“ и ПГАВТ „Ал. Ст. Попов“.
По повод 24. май  – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост район „Илинден“ публикува сборника със стихове на ученици. С него г-н Иван Божилов, кмет на район „Илинден“ отправя поздрав към всички празнуващи.
Ето и сборника:
Back To Top
Skip to content