skip to Main Content

Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България” организира за дванадесета поредна година Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“

фолклорен конкурс

Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България” организира за дванадесета поредна година Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“.

Конкурсът предоставя възможност за изява на изпълнители в областта на музикалното и танцовото фолклорно изкуство, словесния фолклор, изобразителното изкуство, художествените занаяти и др. Конкурсът е без такса за участие.

Дванадесетото  издание ще се проведе в периода 24 – 26 май 2024 г. на открити сцени край Петропавловския манастир, Община Лясковец.

Участниците в Националния фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце” ще оценява професионално жури от специалисти за всеки раздел – музикални педагози, етнолози, фолклористи, етномузиколози, хореографи, етнографи, художници, иконографи и др.

Заявки за участие се приемат на e-mail: folklor@saborbg.com или на адрес:

гр. В. Търново – 5000, ул. „Никола Габровски” 25А

Заявка за участие може да бъде изтеглена и от сайт: www.saborbg.com, както и на страницата във фейсбук: Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”.

Крайният срок за изпращане е 15 май 2024 г.

Пълен регламент с разделите, в които може да участвате, наградите, които са предвидени и заявка за участие ще намерите в прикачените файлове:

Регламент 2024

Заявка

Back To Top
Skip to content