skip to Main Content

Стартира реализацията на проект „Виртуално-художествени решения за справяне с проблемите от хуманитарната криза, вследствие на войната в Украйна и дейности за постигане на равенство между половете“

download

Киното, освен всичко друго, е и много силен културно-психологически феномен, защото предоставя на зрителя възможността да преживява емоции. Потопени в истински човешки истории, жителите и администрацията от районите на Столична община /СО/ „Илинден“ и „Нови Искър“ ще преживеят тези емоции като част от изпълнението на проекта „Виртуално-художествени решения за справяне с проблемите от хуманитарната криза, вследствие на войната в Украйна и дейности за постигане на равенство между половете“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2023.

Провеждането на предвидените по проекта дейности заедно с районните администрации „Илинден“ и „Нови Искър“, в качеството им на партньорски организации, имат за цел да популяризират град София, освен като културна дестинация и като генератор в изнамирането на  решения на проблеми, причинен от хуманитарната криза в следствие на военните действия на територията на Украйна, пречупени през погледа жителите на цитираните райони, в това число и на младите аудитории.

Изпълнението на дейностите по проекта се извършва от Фондация „Хелп“, която ще излъчи на териториите на районите „Илинден“ и „Нови Искър“ многократно награждаваните документални филми „Майка съм“, „Контролирани глътки въздух“ и „Код Украйна“ на режисьора Ефемия Фард. Филмите са създадени с подкрепата на Нов български университет.

logo-pr-evropa

Back To Top
Skip to content