skip to Main Content

С турнир по баскетбол завърши Първи етап на Ученически игри 2022/2023 г. в район „Илинден“

basketball

На 16. ноември т.г. се проведоха състезания по баскетбол между училищни отбори на ученици от 5 до 10 клас като част от Общински етап на Ученически игри за учебната 2022-2023 г.

Състезанията се проведоха във физкултурния салон на 45. ОУ „Константин Величков“ при отлична организация от страна на Районна администрация „Илинден“ в партньорство с училището домакин и длъжностните лица, обслужвали състезанията от ПГАВТ „Ал. Ст. Попов“ и ПГХВТ „Проф. Д-р Г. Павлов“.

Младите спортисти, които премериха сили в турнира по баскетбол, за пореден път проявиха своята любов към спорта и желание за победа. С крайните резултати от класирането можете да се запознаете от споделената таблица под публикацията.

Със състезанията по баскетбол приключи Първи етап на Ученически игри за учебната 2022/2023 г., които Районна администрация „Илинден“ отбелязва като едни от най-активните и успешно проведени от години в района. Може би заради пандемичния застой на учениците вкъщи, те осъзнаха плюсовете на активните занимания със спорт за здравето и социализацията си, излязоха по-целенасочени на спортните терени и ги припознаха като поле за лична и екипна реализация на спортни умения и стремеж към победа.

Кметът на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов поздравява всички ученици, взели участие във състезанията по футбол, волейбол, тенис на маса и баскетбол, които бяха застъпени в Първи етап на Ученически игри 2022/2023 г. – за тяхната последователност, дисциплина и желание да спортуват и побеждават.

Г-н Божилов изказва своите адмирации и на учители по физическо възпитание и спорт за тяхната упорита възпитателна и спортно-тренировъчна работа, която очевидно се отплаща стократно, и най-вече – на директорите на общинските и държавни училища, разположени на територията на район „Илинден“, създали условия за спорт на своите питомци, чиито е основният принос да стане възможна реализацията на ученическите състезания.

Остава да стискаме палци на спечелилите призовите първи места по различните видове спорт, възрастова група и пол да продължат да побеждават и на следващите етапи на Ученически игри за учебната 2022/2023 година.

Информация относно предишните състезания, които се проведоха като етап от Районно първенство на Ученически игри за учебната 2022-2023 г. можете да намерите, както следва:

ФУТБОЛ – ТУК!

ВОЛЕЙБОЛ – ТУК!

ТЕНИС НА МАСА – ТУК!

Back To Top
Skip to content