skip to Main Content

Турнир по шахмат бе проведен в Район „Илинден“ като кръг от Първи етап на Ученически игри 2023/2024 г.

20231019_100333

След няколко години пауза шахматът се завърна в Район „Илинден“ като кръг от Първи етап на Ученически игри 2023/2024 г.

Ученически отбори във възрастова група V – VII клас от 43. ОУ „Христо Смирненски“ и 45. ОУ „Константин Величков“ се събраха, за да премерят сили на шахматната дъска. Турнирът бе проведен с любезното съдействие на НЧ „Гоце Делчев – 1927“ в залата на читалището под вещото съдийство на Боряна Строкова – треньор на клуба по шахмат при читалището.

На финала на сериозно оспорваната среща първото място завоюва отборът на 43. ОУ, „Хр. Смирненски“. Турнирът приключи с приятелски поздравления между младите шахматисти и уговорката да се срещат по-често на полето на черно-белите фигури.

Ученически игри 2023-2024 г. са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се явяват основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето на подрастващите.

От друга страна, ученическите игри способстват за откриването на млади спортни таланти и създават условия за развитие на индивидуалните спортни умения на учениците и тяхното усъвършенстване.

Резултатите от проведения турнир по футбол можете да видите ТУК.

Back To Top
Skip to content