skip to Main Content

Ученици от Район „Илинден“ се състезаваха по баскетбол в рамките на Първи етап на Ученически игри 2023/2024 г.

20231024_103501

На 24. октомври т.г. се проведоха състезания по баскетбол между училищни отбори като част от Първи етап на Ученически игри за учебната 2023-2024 г.

В турнира премериха сили ученици от 5 до 10 клас от районните общински и държавни училища, а състезанията се проведоха с любезното съдействие на г-жа Лиана Кирякова, директор на 45. ОУ „Константин Величков“ във физкултурния салон на училището.

Провеждането на игрите протече при отлична организация от страна на Районна администрация „Илинден“, училището – домакин, училищата – участници и съдийския състав, обслужвал състезанията от ПГАВТ „Ал. Ст. Попов“ и ПГХВТ „Проф. Д-р Г. Павлов“ в лицето на учителите по физическо възпитание и спорт Недко Първанов, Константин Костов и Александър Димитров.

Младите спортисти се изявиха на баскетболния терен в доста сериозно оспорвани срещи и за пореден път демонстрираха своята любов към спорта и устрем към победа.

Ученически игри 2023-2024 г. са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се явяват основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето на подрастващите.

От друга страна, ученическите игри способстват за откриването на млади спортни таланти и създават условия за развитие на индивидуалните умения на спортуващите и тяхното усъвършенстване.

С крайното класиране можете да се запознаете от споделената таблица.

Таблица-баскетбол-класиране

Резултатите от проведения турнир по шахмат можете да видите ТУК.

 

Резултатите от проведения турнир по футбол можете да видите ТУК.

 

Back To Top
Skip to content