skip to Main Content

Първият уикенд на „Зелени библиотеки 2024″ е в район „Илинден“

viber_изображение_2024-08-01_15-50-44-715

Събитията ще се състоят в Западен парк и в парк „Св. Троица“, организирани от Столична библиотека с домакинството на Столична община-район „Илинден“.

Първият августовски уикенд на юбилейната кампания „Зелени библиотеки 2024“ в Западен парк (3 август) и парк „Св. Троица“ (4 август) ще предложи на столичани от 10 до 14 ч. много музика, поезия и атракции за децата. С нас ще бъдат поетите Виолета Кунева и Екатерина Григорова (Западен парк), Калин Терзийски, Калоян Христов и победителката от шампионата по поезия „Млада метафора 2023“ Силвия Алексиева (парк „Св. Троица“). Ели Раданова (вокал) и Венци Дреников (клавишни) ще музицират в Западен парк, а Иван Бороджиев (саксофон) в „Св. Троица“. Детската вокална група „Палави ноти“, клубът по спортни танци „Дъга“ и театралната работилница на Ирен Кривошиева от школата за сценични изкуства „Essence“ ще зарадват с изпълнения малките посетители в двата парка. За децата ще има СТЕМ игри с атрактивни ботове, 3D писалки, албуми за оцветяване и подаръци детски книжки.

Арт посланикът на кампанията „Зелени библиотеки 2024“ детската авторка, актриса и певица Жени Александрова-Лечева ще представи в Западен парк своята книга за децата „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“.

Посетителите в двата парка могат да се включат в размяната на книги, като дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат друга интересна книга, както и да разгледат новата фотодокументална изложба „Любопитната София“. И в двата парка с нас ще бъде мобилният ни филиал Библиобус. Всички желаещи ще получат безплатни читателски карти за библиотеката.

Официални гости са адв. Христо Копаранов, общински съветник и Венеция Нецова-Ангова, народен представител.

В Западен парк ще ни намерите на Централната алея, над Розариума, а в парк „Света Троица“ до алпинеума.

Споделете първия августовски уикенд в прохладата на Западен парк и парк „Св. Троица“ с атрактивната програма на юбилейните „Зелени библиотеки 2024“!

viber_изображение_2024-08-01_16-39-14-036

Back To Top
Skip to content