skip to Main Content

Кметът на София посети реновираната „кална точка“ при бл. 372 в ж.к. „Св. Троица“

Кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология г-жа Десислава Билева и кметът на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов посетиха току що облагородената т. нар. „кална точка“ при бл. 372 в ж.к. „Света Троица“, с която са осигурени места за паркиране на приблизително 40 автомобили и са засадени нови дървета. Това е четвъртият проект, който кметът на района г-н Божилов реализира и вече подготвя следващ.

„Направихме програма за премахване на т.нар. „кални точки“, които са източник на прах, за да благоустроим междублоковите пространства в кварталите и да осигурим места за паркиране.“ – каза г-жа Фандъкова.

При посещението си в ж.к. „Света Троица“ г-жа Фандъкова и г-жа Билева инспектираха и друга инфраструктурна инициатива в района – при бл. 377 в ж.к. „Света Троица“, където е направена вертикална планировка с полагане на асфалт и паркоелементи, в резултат на които ще бъдат осигурени места за паркиране на приблизително 50 автомобили.

Облагородяването на „калните точки“ в София е сред трите основни приоритетни мерки, включени в новата Програма срещу атмосферното замърсяване, която се реализира по инициатива на кмета на Столична общи във всичките 24 района на столицата.

Повече снимки можете да видите ТУК!

20220829_115718-min
Back To Top
Skip to content