skip to Main Content

Покана за представяне на Етнографския пътеводител „По пътя води ме“ на Академия за ВИЗИОНЕРИ

po-patq-vodi-m

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Младежите от „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община имат удоволствието да ви поканят на официално представяне на Етнографския пътеводител „По пътя води ме“, създаден от тях по проект „Само по носия“, с ментор Любов Костова, директор на Британски Съвет в България.

Събитието ще се състои на 16 октомври в Център за сценични изкуства „Топлоцентрала“ от 19:00 ч.

„Пътеводител на традициите“ разказва на достъпен език за българските обичаи, изкуство и фолклор. Той има и дигитална версия с 24 кратки документални филма, снимки и интересна информация за българските традиции, обичаи, земеделие и производство, изкуство, фолклор, облекло и празници. Електронното издание ще бъде достъпно на сайта на Столична община.

За всички гости на събитието на 16 октомври (зала № 5, Сцена Бар на Топлоцентрала) екипът на „Само по носия“ е подготвил разнообразна програма с работилници за изработване на киткизапознаване с българските наричания, ателиета за рисуване на шевици и др. И още – възстановка на традиционния български празник Гергьовден, народна музика, хора, пеене и надиграване и разбира се представяне на Пътеводителя и документалните филми към него.

Входът е свободен!

Back To Top
Skip to content