skip to Main Content

Ремонт на ул. Йосип Щросмайер и въвеждане на временна линия 82А

REMONT

На 14 май 2024 г. (вторник) започва първият етап от основния ремонт на ул. „Йосип Щросмайер“ в район „Илинден“. Дейностите ще се извършват от пресечката на ж.п. линията: Перник-София до ул. Крум Стоянов, без последната да бъде затваряна за движение. Индикативният срок на работа е 30 календарни дни.

От районната администрация е осигурено алтернативно трасе за законно преминаване между ул. Кукуш и към/от индустриалната зона през т.нар „уличка зад А1“.

Началната дата на втория етап е 13 юни 2024 г. и същият ще се състои в порядък от 76 дни или със завършване до 28 август 2024 г. Ремонтът ще продължи до ул. Скопие, като ул. „Пражка пролет“ остава отворена за движение. Третият етап включва затваряне на дясното пътно платно от ул. „Пражка пролет“ до ул. Скопие, което ще се случи на 28 август 2024 г.  Във връзка с това, се разкрива временна автобусна линия 82А като допълнение към редовната, която ще преминава по бул. Сливница, ще завива по ул. Адам Мицкевич и продължава по ул. 3019, ул. 3020 и ул. Кукуш, както е описано в схемата.

82

Ремонтът на ул. „Йосип Щросмайер“ е дългоочакван от гражданите и е част от капиталовата програма на Столична община. Приключването на цялостната реконструкция е планирано на 21 септември 2024 г.

Битката беше спечелена в името на гражданите с оглед постигането на съвременна визия за пътната инфраструктура в градската среда и с усилия за толерантно и безопасно движение за всички, което остава и ще бъде основен приоритет.

 

Back To Top
Skip to content