skip to Main Content

Турнир по женски футбол под мотото „Наркотиците убиват мечти“ се проведе в район „Илинден“

jenski-futbol

След успешно проведените състезания по футбол за момчета и юноши от 5. до 12 клас, които бяха кръг от Ученически игри 2022-2023 г. и показания голям интерес от страна и на девойките към този вид спорт, по инициатива на учителите по физическо възпитание и спорт от ПГХВТ „Проф. Д-р Г. Павлов“, 3. СУ „М. Дринов“, 33. ЕГ „Св. София“ и 113. СУ „С. Филаретов“, на 26. октомври т.г. в район „Илинден“ се проведе и женски турнир по футбол за ученички от 8 до 12 клас.

Турнирът бе организиран от Районна администрация „Илинден“ в партньорство с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ под мотото „Наркотиците убиват мечти“ като превенция на зависимостите, които дебнат младите хора днес и с цел да стимулира у тях желание за занимания със спорт като средство за пълноценно и здравословно прекарване на свободното време.

Турнирът бе открит от кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, който поздрави футболистките за техния интерес към този вид спорт и апелира към всички да опазват игрищата и терените извън тях, за да могат да ползват по-дълго време подобрената спортна инфраструктура в района.

Специален гост на спортното събитие беше г-жа Десислава Станоева – мениджър „Женски футбол“ в Български футболен съюз, която също поздрави състезателките и връчи награди на всички участващи отбори от името на Съюза.

Турнирът приключи г-жа Рени Котева, секретар на МКБППМН, която връчи осигурените от Комисията купи и грамоти на отборите – победители на първо, второ и трето място, а също и награди – на всички участнички във футболното състезание.

Повече снимки можете да разгледате ТУК!

jenski-futbol
jenski-futbol-2
Back To Top
Skip to content