skip to Main Content

WFM Петя Караиванова – най-силна на Балканите по класически шахмат

BalkanYouthCC2022

От 30. септември до 08. октомври 2022 г. в Цетине, Черна Гора се проведе Балканското Младежко Първенство по Шахмат 2022 – Стандарт, Рапид и Блиц за юноши и девойки от 8 до 18 години. В състезанията взеха участие шахматисти от 10 държави, разделени във възрастови групи, сред които и 16 българи.

WFM Петя Караиванова, възпитаничка на Клуба по шахмат в район „Илинден“ при Народно читалище „Гоце Делчев – 1927“ с треньор Боряна Строкова, беше определена да представи България в групата на 16-годишните момичета, като Държавен шампион в тази възраст.

По класически шахмат Петя постигна най-висок резултат сред конкуриращите се момичета от балканските държави и триумфално се изкачи на първото място.

По ускорен шахмат зае почетното трето място. В състезанието по блиц водеше през цялото време, но в последния – 13-ти кръг загуби и се класира като вицешампион.

Имаше и други български участници, които се представиха успешно, но нашата млада надежда Петя Караиванова е единственото българче, което се класира в призовата тройка и в трите турнира.

Повече снимки можете да разгледате ТУК!
Back To Top
Skip to content