skip to Main Content

Златните български песни спечелиха млади почитатели в парк „Света Троица“

zlatni-pesni-min

Концертът-спектакъл «Златните български песни, изпети на нов глас», който беше насрочен за 8. юли т.г., но беше отложен заради проливен дъжд, се състоя на 18.07. т.г. на лятната сцена в парк „Света Троица“ при голям интерес от страна на жители и гости на район „Илинден“.

Музикалният пърформанс беше изпълнен с нови версии на песни от златната съкровищница на българската музика и обработен фолклор, както и нови авторски композиции на БГ Дуетът, които са част от големия музикален проект «Българската музика» на Милчо Соколов и Кирил Веселинов от БГ Дуетът, намерил вече широко обществено признание.

Песните бяха изпълнени на високо професионално и художествено ниво по един атрактивен начин дори и за най-младата публика – на фона на специални визуални ефекти на LED екран.

Публиката припяваше заедно с изпълнителите и за радост на всички най-младите зрители, които не са били родени по времето на създаване на повечето песни, ги слушаха с явно одобрение и аплодираха с възторг.

Концертът беше част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. и допринесе за обогатяване на Лятната културна програма на район „Илинден“ с музикално развлекателно събитие със свободен достъп на открито.

Повече снимки можете да разгледате ТУК!

Back To Top
Skip to content